Kinderen leren om te gaan met dieren

Kinderen leren om te gaan met dieren

In het dagelijks leven van vandaag de dag is het niet helemaal vanzelfsprekend meer dat jonge kinderen naast de gebruikelijke huisdieren in aanraking komen met dieren. Wij zijn in ons verstedelijkt bestaan namelijk best wel ver van de natuur af komen te staan en wij zijn ons zelden helemaal bewust van het feit waar ons eten bijvoorbeeld vandaan komt. Een kinderdagverblijf waar kinderen deze ervaring wel wordt geboden is dus geen overbodige luxe.

Waarom moeten kinderen met dieren leren omgaan?
Er zijn verschillende redenen waarom dit belangrijk is. Voor een kind is het moeilijk om zich voor stellen wat eieren eigenlijk zijn. Door met de levende dieren om te gaan leren ze al op jonge leeftijd wat het betekent om een ei of een pak melk in de supermarkt te kopen en dat dit niet zomaar uit een of andere fabriek komt. Daarnaast is de intuïtieve communicatie die kinderen kunnen hebben met de dieren belangrijk zodat ze leren voorzichtig, maar ook vriendelijk en zonder wreedheid met dieren om te gaan. De band met een werkelijk dier is zo gemaakt en kan zeer intens worden beleefd door zelfs de jongste kinderen. Dieren hebben hun eigen vorm van intelligentie en de beste manier om dat te ervaren is door de dieren van dichtbij persoonlijk mee te maken.

Kinderopvang met dieren in De Pollen
Bij Kinderopvang De Hooiberg in De Pollen spelen kinderen van nul tot vier jaar op een boerderij, waar ze iedere dag spelenderwijs de dieren leren kennen. Dat begint met voorzichtig aaien voor de kleinste kinderen en als ze iets groter zijn mogen ze de dieren ook voeren. Dat is natuurlijk niet alleen heel leuk en spannend, maar de kinderen leren er ook belangrijke lessen mee, zoals waar eieren en melk eigenlijk vandaan komen.

Om uw kinderen aan te melden voor opvang bij De Hooiberg kunt u naar de website gaan. Voor meer informatie kunt u bellen met de pedagogisch begeleiders van De Hooiberg, die u graag te woord staan over de programma’s en de pedagogische insteek van de kinderopvang. Uiteraard is het mogelijk om geheel vrijblijvend een rondleiding te krijgen in de kinderopvang en de boerderij.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.